..

Hai mommy.nak tnya.spe Kat sni, sjak2 preggy kulit muka Makin licin,lembut, berbanding dulu kasar,rambut Makin lebat,Makin licin.berbanding dulu kuat gugur,nipis..sy sekarang tengah alami.tber jatuh hati ?

14 Balas

Sama la macam saya, pergi kerja pon pakai Sunblock je sekarang dh glowing kemain muka.. tak payah pakai bedak foundation apa semua.. licin lembut lembab semua lah smpai senyum sorang2 depan cermin. Sebelum pregnant kulit super kering tiap2 bln naik seketul 2 jerawat.. cuma rambut je gugur teruk.

5y ago

Kan.dlu p kje msty nak touch up skit2.skrg kluar spu serum je.muka maintain je.

Saya terbalik pulak. Sebelum preg muka licin, bersih. Rambut memang jarang la nak nampak kat sikat or kat lantai. Tapi sejak preg ni. Muka dengan jerawat berpisah tiada. Satu hilang, yang lain muncul. Rambut pulak merata kat rumah ni. Jenuh dah sapu. Haishhh. Kulit pon kusam je.

saya klu dr segi pkaian bertudung mmg selekeh.. hehe.. sarung je bju besar tdung sarung biasa tu.. kdg calit bedak kdg x... pencuci muka mmg x pkai lnsung... hehe.. ms mula2 mndi malam pun xnk.. skrg dah ok.. simit2 back to normal

Sy masa mula² pregnant dlu agak selekeh, kalau boleh g keje pn pakai bju yg xyah gosok, bedak minyak wangi semua xnk pakai.. start 6 bulan jerawat semua hilang, kulit muka jd putih kemerahan, skrg dh 34w, baby girl..

Bestnyaaaa. Saya pulak naik jerawat banyak. Lepas tu kulit kusam sikit. Keluar mmg malas nk pakai foundation semua tu. Nak elakkan nampak pucat sgt pakai la lip colour sikit. 😂

Sama lah dgn saya, kulit muka tak kusam takde jerawat, licin pulak tu. Cuma kulit kaki je naik kering dan gatal2. Saya baby boy, insya Allah 😊

5y ago

Tp duk hrap pmpan la.stengah org kata laki,sbb skrg pn tekak selera bnyak ikut suami,AP yg sy suka makan,baby xnak terima muntahkan balik.sbh sy selera tekak dgn suami xsme

Tahniah sis 😊😊 Ne klu muka cantik msa perggey dapat baby boy... Pernah alami dulu Dan kawan2 semuanya mcm itu dpt baby boy 😍😍

5y ago

Sy muka n kulit jd flawless, tp baby girl 😅😅😅

Dia mcm ne klu muka seblum perggey kusam2 skli perggey jdi so cantik baby boy kot x sma atau rezeki kn.. 😁😁

Muke saya naik bintik merah mcm jerawat. Dulu takde. Haih stress 😢

5y ago

In shaa Allah sis. Saya mnum air masak berliter liter. Penat ke toilet je 🤭

Saya muka naik jerawat.. tapi rambut tak gugur elok je naik lebat..