Bimbang

Hai mommy...ada tips x nk kejut baby bangun,dari semalam xrasa pengerakkan..bimbang juga sebab semalam termakan durian..tq

17 Balas

Saya kalau baby x gerak, sy baring, then bukak apps Al-quran kt hp bukak surah2 letak phone kt perut..nnt dia gerak2 sendiri,,sebab kadang2 kejut, goyang kn perut pon dia x mau bangun😂

Minum air yg sgt sejuk / makan makanan manis mcm coklat.. baring mengiring sblh kiri.. dlm 2 jam kalau xde pergerakan juga, sila ke hosp..

Kalu sy goncang2 dan cuba baring mengiring...atupun pie kinik utk scan jntung bby...

Saya haritu mcm tu jugak. Doctor suruh try minum air sejuk

Cuba sis sapu2 yg d bwah pusat sis.. baby akn gerak tu..

minom jus oren sis.. insyaAllah bby teruja tu nnti...

Kalau saya gosok pusat saya.. baby saya brgerak..

xrasa pergerakan langsung better gi doktor sis..

Dah berapa bulan sis?

mkn bnda mnis, aiskrim ka coklat ka