Baby kuning

Baby saya baru lahir. Any tips untuk kejut baby bangun untuk menyusu dengan kerap ?

7 Balas

Hi, tips saya untuk kejutkan baby saya jaundice reading 200 , kejutkan pakai air. Bila nak susukan baby, try basahkan tapak kaki, tangan atau muka dia. And kalau baby tidur berbedung, buka bedung, buka baju semua termasuk pampers waktu nak menyusu and bedungkan balik waktu nak tidurkan supaya dia senang bangun kalau rasa sejuk. Boleh cuba. Tapi jangan risau, jaundis normal pada semua bayi dan akan turun dengan sendiri walaupun agak lambat. Semoga dipermudahkan

tukar pampers baby, pstuu lap kemaluan dia pakai tisu basahh, klw dia rsa sejuk InsyaAllah dia bangun. tak pn tisu basah lap kat muka atau kaki diaa. sy buat mcm tu untk bngun kan anak sy.

Nurse ajar bukak baju dia smua tinggal pampers je pstu tepuk2 dkt tapak kaki. Mslhnya baby sy buat lah mcm mana sekalipun dia buat donno je haha. So jdi prolong jaundice 😌

1y ago

Allahu yeke? Sy alhamdulillah result darah n air kencing anak smua okay, cuma sbb sy darah O, tu je yg jdi lambat kuning baby turun. Smoga baby cpt2 sihat ye

Sy akan kacau dia tgh tidur. Angkat dia, usik mulut badan semua. If pakai bedung, bukakkan. Mesti baby bangun. Kena paksa minum baru kuning turun 😅

Kalau saya bkk bendung dia lpstu nnt dia tejaga saya sumbat nipple kt dia nnt lelama dia hisap sendiri tp amik masa sbb dia tgh mamai

Sy kaco dia tdo. Sy bkk pampers dia. Alang2 leh tgk ade berak ke x. Terus dia mencari2 neneng 😂😂😂

baby baru berapa hari sist?