masalah kuning

hai mommy2 semua..due saya 9/11.. tapi saya dah selamat melahirkan bby 23/10..skrg dah 10hari saya berpantang.. pusat bby pun dah luruh semalam.. tapi yg buat saya sedih bab kuning bby naik turun.. kalau turun pun x byk.. naik ja byk.. mcm2 petua dh buat.. bg mndi kucai..taugeh.. daun belimbing buluh..xtau dah nk buat apa.. hari nie gi klinik kuning bby naik 260 drpd 215😭😭mommy2 semua ada petua lain x?esok saya ingt nak bg mndi bby daun belimbing buluh tiap hari tgk..susu bdn byk.. sayadok cmpur dgn susu frmula.. start esok xnk bg susu bdn lg tkt susu bdn x sesuai dgn bby😣😣 darah saya b+

3 Balas

sis jgn give up bgi susu bdan, sy pun darah b+, anak prtama kuning 2mggu, anak kedua bru 2bulan ni lgsg xde kuning..sume bf spenuhnya.. wktu anak prtama dlu sy mndikan air rebusan sensei kuning bby, boleh beli kt kedai herba cina.. pastu kerapkan mnyusu jek.. sis kena byk2 sabar okay, anak ada kuning bukan brmakna salah sis, ni cume hasil peningkatan bilirubin dlm bdan anak.. tenang jek oke, xlama ag akan turun tu insyaAllah.. 😘

Cuba try cari Daun inai n mandi kan bby dgn Daun inai..

mandikan air rebusan daun inai+asam keping