susu bdn kurang?

Hi.. Nk tya smua.. Skrg bby dh 3bulan, susu bdn pulak susut, dh mkn kurma cmpur susu, horlick pagi n mlm jga. Sya surirumah jer, kdg smpat pam, kekadg x pam lnsung.bila awl pagi ada susu tu pun x pekat dah, pastu mlm xda susu, bby boy nk susu bdn x puas, lastly susu formula jua diberi, skrg 3bln stgh perah n picit pun x kua susu bdan.kalo kua pun jernih jer, x byk 1oz pun x sampai.bby pun fully susu formula..hmm. da x sapa sapa ibu yg alami mslha sama ke dgn saya.blh kongsi

2 Balas

Nih pandangan saya sebab byk ambik ilmu dari kenalan.. Kalau bf mommy cuba jaga pemakanan elak spicy food, minuman sejuk dan bykkan makanan panas air panas sebab kalau badan sejuk susu akan kurang hasil.. Cuba hangatkan badan dan try error makanan yg kalau makan susu akan byk.. Badan lain² xsama penerimaan

Cuba minum susu anmum lacta..

5y ago

Dh cuba..x bkesan sgt..tq for sharing ur info