jaundise

Bby sya ada jaundice tggi dia 202.6 ada pe3 petua x utk trnkn kuning selain kita pki belimbing buluh kita ptg kecik2 ssn ats bdn dia dan lagi stu sya buat mndy dgn air daun blimbing buluh.. Ok kew cara2 sya tue kew ada yg lbh berkesan...

14 Balas

IBU boleh minum jus delima merah yg pure..atau makan sengkuang cina..atu minum susu kambing. JANGAN diberi pada bayi..sbb bayi bwah 6 bulan memang xbole diberi lain selain dari susu ibu ye. Lepas sa makn atau minum pastikan kerap susukan baby supaya baby akan kerap kencing dan berak. Kuning baby akan turun kalau baby kerap buang air. Kejutkan dia utk susu sbb baby kuning ni dia mmg akan kuat tidur.

kalau ikut pengalaman sy, yang paling serasi dengan bby sy, mandikan dgn daun dukung anak. boleh jumpa di tepi2 pastu atau tepi jalan (kalau area taman perumahan)

Boleh cuba petua ni kalau mahu..... Ambil bedak sejuk dan air badak, bancuh tidak terlalu cair atau pekat. Boleh ambil kapas dan sapu pada ketiak bayi.

Sis cuba rebus halba yg buat nasi dagang tu..rebus halba tu ambil air dia usapkan dkt badan anak..itu je cara org tua sy buat..

Kalau saya mandikan dengan air rebusan kucai ,dlm 2or 3 hari kuning kan turun mendadak,ini pengalaman saya.

Sis Cba mnum susu kambing, msa anak mak cik tngi kning dy amalkan mnum susu kmbing jga lpas tu da turn

Kerapkan menyusu petua paling mujarab. Melainkan sis darah O mmg kuning agak lambat nak hilang.

Kalau saya beri susu badan secukupnya. InshaAllah cepat ja turun kuning.

sis cari daun lidah buaya buat air mandian..

Bagi baby hisap anggur hijau utk turunkan kuning dia.. Petua dr my mom