CUCUK PERANCANG @ DEPO

Hai mommy2 semua..ada tak antara mommy kat sini yang ambil cucuk depo dan dapat kesan sampingan?. Saya ambik cucuk depo sekarang ni rasa macam sakit2 bahagian blkg pinggang dan perut.? Susah nak bangun dan berdiri especially bangun dari tidur..rasa sakit2 sangat.. Ada ke yang sama dgn saya? Kalau ada cuba ceritakan pengalaman mommy..sebb saya dah 2 kali ambil cucuk ni..and kali ke2 baru dpt rasa kesan.

27 Balas

Saya pernah. 2 tahun ambik cucuk depo ni. Haid tak menentu, ada tp sikit jer tp dlm masa yg lama dlm 2mgu baru clear. Saya tak gemuk spt yg org kata. Stop jer ambik depo punya la susah nak hamil. Saya kena tunggu 3 years plus baru ada baby. Sekarang 29weeks 😉. Tp bgantung kepada badan seseorg, tp saya sarankan jgn ambik cucuk perancang depo ni.

4y ago

Anyway..tahniah bcoz dah pragnent..