kesan cucuk depo

Ad tak mummy yg ambik perancang cucuk depo. Bole share pengalaman tak? Period saye lepas ambik cucuk tu jadi sebulan lebih non stop. Adakah normal?

5 Balas

Salam semua, saya nak tanya kalau ada sape2 tahu... Saya dh 4bulan tak dtg period sejak mkn pil perancang noriday......hri tu gi check up baby nurse kk ckp normal tpi dia suggest saya cucuk untk 3bulan sbb saya dh cmpur susu bdn dgn susu formula n nurse soh bincang dgn suami, saya dlm delima sbb ada sstgh org cucuk pun mengandung, pstu bila darah kotor tak kluar bdn rasa lain sgt, pnt n kpla denyut luar biasa...

Bergantung pd bdn masing2 jgk kot , period sy tk menentu gak ad sekali bln puasa tuu sy tk dtg lngsung mmg gabra takut pregnant ke apa , sy selalu baca kt internet kalau cucuk depo ni mmg ganggu period kita, jerawat pun naik . lps dh selalu cucuk period dh dtg cm biasa.

Sy pun mcm tu sis period jd lama sgt. Sy lepas cucuk ke dua tu sy stop x ambil dh. Tp sy perasan sy x period bulan 9 ne. Msa cucuk period lama sgt plak, X cucuk ne x period plak. Adoi 😅 tp dh cek utp x pregnant pun. Hehe.

4y ago

sy xdtg trus 😅 xbgtau pun diorang. huhu. tkut diorang suggest lain plak.

Sy cucuk depo masa first tu ok.. Masuk kali ke2 , trus x ok.. Sy period berpanjangan selama 3bulan.. Lpas tu sy trus tukar kpd pil peracang .. Pil pn x ok.. Jd sy rancang sendiri je

Saya pun jadi mcm tu sis 🥲 rasa mcm nak stop nak tukaq lain