Perancang depo

Mommy yg ambil perancang depo boleh share pengalaman..? Saya baru sekali cucuk depo, rambut gugur teruk sampai dh botak depan.. mungkin ke tu effect dia? And boleh ke kalau nak stop cucuk depo, saya ambil depo di kk

5 Balas

Sama la sis. Sy perasan jugak lepas depo, rambut start gugur teruk banding msa pregnant rambut ok je. 1st dgn 2nd month, period heavy dlm 2-3 minggu. 3rd month ada lg tp period sikit2. ni 2nd time punya appointment, x tau nk continue depo lg atau x. Penat period mcm ni, dgn side effect yg lain. Nk mintak pendapat nurse, mati2 la dya suruh amik jugak, amik jugak. Kita yg nk buat keputusan dgn body kita.

Sy ambik depo masa first baby and 2nd baby pun depo juga. Side effects first few months sakit kepala, badan panas and migraine. Period sikit2 keluar. Tp lepas 2nd jab langsung tak period. Means serasi la tu all good. Ambik masa side effects dia and lain org lain juga. Kalau tak serasi bincang dgn nurse or dr. Kalau dia advise tukar means kena tukar lah tu

Pglmn sy, rambut gugur jgk, tapi xbnyk sgt..+ period xberhenti. Skrg pun sy masih period. Dah 20hari.. rimas betul.. boleh stop, bgtahu nurse yg kita nk pki yg lain..sy rasa paling ok skrg ni pakai je kondom.

saya ambil depo juga first time baru je cucuk last month, lepastu this month period sikit sikit je keluar😂 taktau la serasi ke tak ni hmm

bgtau misi keadaan puan dlu. kdg ambil masa smpai beberapa bulan baru serasi.