CUCUK PERANCANG @ DEPO

Hai mommy2 semua..ada tak antara mommy kat sini yang ambil cucuk depo dan dapat kesan sampingan?. Saya ambik cucuk depo sekarang ni rasa macam sakit2 bahagian blkg pinggang dan perut.? Susah nak bangun dan berdiri especially bangun dari tidur..rasa sakit2 sangat.. Ada ke yang sama dgn saya? Kalau ada cuba ceritakan pengalaman mommy..sebb saya dah 2 kali ambil cucuk ni..and kali ke2 baru dpt rasa kesan.

27 Balas

Suntik depo memang ada kesan sampingan lepas tu kesan sampingan setiap org x sama..ada yg sakit tulang belakang..kdg ada yg dpt period berpanjangan..kdg x period berbulan²..byk lgi kesan sampingan yg lain..memang bgs suntik depo ni sbb kita x takut lupa nak ambil perancang hari² mcm pil tu tapi tulah kesan sampingannya tu x menahan badan..