ubt untuk masalah keputihan

hai mommy2 semua... nak tanye ada x siapa2 pernah guna ubt nie... mcm mne yea care dy n utk ape fungsi batang wne putih tuh... sbb sy egt kan dktr suruh masuk kn jea ubt tuh dlm miss v tp smpai uma sy bukak kotak ada bnd alah batang putih tuh... ada cre dy kat kertas tp sy x brpe faham...kalau ada mommy2 pnh pkai shre lah yea cre nye... tq...

ubt untuk masalah keputihan
20 Balas

baru gune mgu lepas..sbb keputihan da warne hijau..gatal gatal n berbau..so doctor amek sample keputihan hntr makmal..disebabkan dah warne hijau doc xtunggu pon result makmal..doc terus bg ubat ni..time nak tido baru masukkan, mintak tolong suami masukkan pakai tangan je, masukkan dlm keadaan baring n masuk sehabis dlm..Alhamdullilah keputihan dah xde..gatal pon xde..bau pon da xde

4y ago

Saya penah masukkan... Dlm sbln cmtu die ok.. Tp ni die jd balik.. Hmmm

Sya pnh guna 😆 sya minta husband tolong insertkan ubat..sya xguna kayu tu..tp make sure tgn hubby bersih kuku xtajam... Bkesan ubt candid ni.. sya dulu dsyaki kena jangkitan kuman..tp bila keputusan makmal keluar xda ape2 just keputihan biasa cuma dlm kuantiti yg byk tp lepas guna ubt ni keputihan xbyk..so xrugilah sya guna ubt ni..

5y ago

so bleh guna care manual jelah yea... hehehe ok sis tq... tu lah keputihan sy terlalu byk smpai x tahan gatal nye... tp td dktr ckp keputihan sy x bpe srius next dh pkai ubt nie lau xde kurg gak bru dktr amek sampel

Sy pnah guna ubat ni.. Xyah guna batang putih tu.. Msuk manual guna tangan je.. Mintak tolong husband msukkan. Kalau blh lepas masukkan ubat ni tdo trus.. Sb lps msukkkan ubat ni kna baring slama 30 minit atau lbih.. Sebab tu better tdo trus lps msukkan ubat ni.. Awal2 payah skit nk msukkan ubat tu😅

Sy byk kali dh pakai benda ni. Tp msa pregnant, org farmasi ambik siap2 dia pnya batang. Dia bg ubat sja. Insert guna tangan yg bersih. Klu perut dh besar sgt tgn xsampai, boleh minta tolong suami. And jgn lupa, keesokan pagi bangkit dari katil, ubat tu akan mengalir deras. Mmg panty akan kotor😂

5y ago

sy masuk kn sndri mlm td.... pkol 5 sy tsdr nk kencing tpkse gak kencing tp xde ape pon kuar. ubt tu saje yg kua... dkt pet still xde pape... tp bgun pg dh x gatal...

Batang putih tu alat utk masukkan ubat ke dlm vagina.. Dlm plastik tu ade ubat tablet masukkan kat muncung alat td.. Pastu tarik bahagian bawah alat tu.. Masukkan ke dlm vagina then tolakkan bhgian bawah y dah tarik td tu.. Bru la masuk ke dlm vagina

5y ago

ok sis tq... mlm nie sblm tdo dh bleh buat... hehehe

Masukkan ubat tu dlm bende putih tu..pstu masukkan perlahan lahan dlm miss v bende putih tu..dh masuk tu kene masuk dlm sikit takut ubat tu kuar balik..pastu tekan bende hujung sekali tu bagi ubat tu jatuh dlm miss v..

Alat yg wrna putih tu ntuk bantu masukkn ubat je..klu pregnant mmg xdglkkn guna alat tu..just masukkan dgn jari je dlm vagina tu..tolak dgn jari sdlm yg mungkin..elok buat sblom tdo..n lpas tu tdo trus

Better tolak ubat tu pakai jari masuk dlm miss v.... Sbb kite rse... Klau pakai benda tu ssah nk rse ubat dh masuk ke belum... Takut terlampau dlm jolok nnti jd lain pulak

Saya pernah guna ubat ni utk masalah jangkitan kulat masa pregnant. Tapi x pakai batang tu. Minta tolong husben yg masuk2 dalam. Seeloknya pakai sebelum tidur

Mungkin dktr sruh insert ubat tu pkai btng tu kot.. lpas tu batang tu kluarkn smula.. agkny batang tu pnganti jari je..