Hi mommy2 saya nk tnya ubat zincofer bolh gntikn dgn ubt apa ya ? Saya mkn ubt tuh muntah2 #frstbby

Ubat zincofer

10 Balas

Sama dengan sy. Mmg muntah. So nurse bagi vitamin 4serangkai. Acid folic, absorbic acid, b complex n iron. Dalam zincofer tu 4in1 dah ada dalam tu but kalau takleh telan, boleh ambil asing2 Cara ambik pun asing. Absorbic acid hisap2 kunyah. Semua lepas makan kecuali iron sebelum bfast.

Saya pun muntah tapi skrg alhamdulillah tk dh sbb mkn dgn air limau kosong.. Hilang rasa loya tuuu..

saya makan obimin . lpas tu nk maintain hb ok ,, makan obimin+ air sunquick tnpa gula

kalau makan zincofer muntah2 inform dekat nurse/doktor. nanti dorang akan tukar ubat lain

3y ago

yeke awak okayy terima kasih info😀, mmg xboleh dah telan ubat tuh

Nurse suruh tukar kepada obimin and so far okay Alhamdulillah

kalau saya Klau MKN zincofer pagi memang muntah ...saya ambk malam nk tdo

3y ago

sama la sis kalau ambik pagi mesti muntah...

saya makan maltofer. rasa mcm coklat . ☺️

3y ago

Tak sure. rasanya kena berhenti. makan maltofer je

Same here. Sy changed to Maltofer.

obimin / iberet / maltofer

blh try iberet