air kencing kotor plus keputihan

Ada sapa2 x alami hal yg sama? air kncing kotor n keputihan. Sy dh 20minggu ngndg. Dktr bg ubt msukkan kt miss V. Tp sy tkt?.ada cara lain lg x slain insert ubt tu?

13 Balas

saya sarankan awak ikut cakap doktor . ehee. takpee sakit sekejap jee. kalau kita elak, anak boleh kenee jangkitan kuman waktuu bersalin nanti. sebab ibu ada GBS. lagi risiko untuk baby. yes, untuk waktu dalam kandungan awak takkan nampak dan rasa. tapi side effect, baby akan kenee semasa bersalin. esp bersalin normal sebab baby ikut laluan tersebut. sebab tuu doktor sarankan ubat untuk elak kuman. ☺️

Sya pun baru2 ni kencing kotor.. Doktor bagi ubat antibiotik , tapi sya langsung tda makan sbb Muntah.. So sy amalkan minum air kelapa muda setiap hari.. Tadi sy datang klinik, kna cek Urin Feme , kencing sya ok sda.. Tiada kuman..

Drpd pengalaman Mmber sy.. Dia suh suami dia yg masukkan Kt miss v.. Sy pun Ada keputihan tpi xgtal.. Risau juga dia ckp bahaya utk baby.. Nurse Kt kk pun Ada bgthu.. Mgkn nti sy kna bgthu nurse

kalau keputihan, kawal pemakanan.. kalau kencing kotor, byk kn minum brli tanpa gula.. mungkin keputihan awk teruk kot.. sbb tu kne insert.. tkot jngkitan pada bby..

4y ago

samasama mommy 💕🤗

Sy pun masalah sama. Dah 3 kali pakai pessary tu sepanjang pregnant, keputihan byk sgt. Now dah 37 weeks. Ubat tu tak menyakitkan langsung pon.. pakai je..

4y ago

Tak sure pulak. Last i pakai 35 weeks

Normal memang mcm tu. kalau keputihan tu tak ada infection ok je tp klu result keputihan tu ada infection better pakai ubat dr bagi

Tak sakit pun masukkan ubat insert tu. Kan ada applicator dia. No worries. Lepas guna ubat tu InsyaAllah ok.

ada je saya haritu . lps doktor masukkn ubt dkt miss v terus hilang. tk sakit punn punn🤣

Minum rebusan air barli, minum air masak banyak2. kurangkan makanan manis.

Guna je sis. Doc bg tu utk kebaikan sbb efek ke baby nnt