Berat Badan Turun Mendadak lps Bersalin

Hai mommy2 sekalian, ada sapa2 boleh bagi tips utk tambah berat badan utk ibu yg menyusukan badan, waktu mengandung dulu maintain je berat sy, suka tgk bdn time mengandung. Lps beranak ni xtau lah kenapa mendadak turun ke 39kg ?? xtau dah mcmnna lagi nak naikkan berat ni. lebih2 lagi anak fullbreastfeeding, mmng mcm tu ke kalau full breastfeeding? Ada yg mengalami benda yg sama?

4 Balas

normal sbb baby full bf. mmg mummy bleh jadi kurus semulajadi tau. tak payah diet2. sy mkn byk2 pun berat x naik. lg kurus jadinya . seluar pun longgar dah kena pkai belt. sebelum kawen nampak jugak berisi 😂

Normal full bf turun berat badan.

Normal puan...

Normal