Kenaikan Berat Badan

Sy nak tanya normal ker berat badan saya naik dari 80.6 (4 minggu) kepada 81.9 (15 minggu)..sebab selalunya sy dgr ibu2 yg mengandung ni mengalami masalah berat badan naik mendadak..

1 Balas

Xjuga. Saya awal prgnt turun 3kg. Nk msok 5 bulan bru start brt naek

5y ago

sy ank 1st dulu booking je dah 88kg...sblm bersalin berat 101kg...lps beranak je terus turun 88 balik...baby 6 bulan berat 80...skrg ank dah 3 tahun 3bulan...skrg sy pregnant 3 bulan dah...berat booking 76...tggi sy 164...boleh je kurus balik...sy anak umur 2 tahun start aktif jogging&run² semua...pernah cecah 67 balik...lps raya out🤣🤣 tp dr start nak pregnant tu maybe selera lain mcm...dr 71 terus 76🤭....yg penting happy masa pregnant...jaga pemakanan...baby pun ceria je nti😊🤗