No alahan

Hai mommy2 all’s..nak tnya skit kandungan sya dah msuk 9minggu tapi still tada alahan2 sperti mengandung..normal ke tue ☺️

50 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Normal kot. Tapi tak semua dapat nikmat macam tu. Saya takde alahan sampai sekarang ni. 38w 6d. 😅. Suami yang muntah2, longlai badan, tak boleh bau dapur, etc 😅. Huhu. Kesian bila tengok.

Normal.. alhamdulillah lah x dak alahan ape2. Dulu sy start mngandung dah mual muntah smpai 5 bln. Makan susah sgt, apa pun x lalu nak mkn. Sampai badan kurusss... huhuhu..

VIP Member

Normal sis. Saya dari pregnant anak 1st sampai 4th tak pernah merasa alahan.. Alhamdulillah. Alahan saya cuma malas dan rasa nak tido je 😄

7mo ago

Sy dah nk msuk 8 weeks ,alahan xde alhamdullilah tapi x tau la sampai bila takde alahan ni , tula asyik malas n nak tdo shaja

VIP Member

Jarang sgt yg x alahan...best la sis...saya 6 bulan alahan yg sgt teruk...nasi xboleh makn langsung...juat milo cicah roti or biskut kering jer

Bestnya awak preggy xde alahan..nrmal ja tuu..alahan Sb perubahan hormon..sy 12week still alah lagi..

Normal kot...sbb sy pn ank first xdrk apa² alahan...alhamulilah...skg ni ank no 2 pn alhamdulilah xdek apa² alahan🥰

haha normal je la sis.. kwn sy sampai da bersalin lgsg xde alahan tp suami dia pulak alahan teruk.. hahaha

4y ago

hahaha yg itu jd dkt suami sy pulak.. sblm sy prgnt, suami sy xmakan pedas.. masa sy prgnt.. aduyai hari2 nak makan pedas.. pastu maggi samyang tu dia blh makan sorg2 padahal pedas sgt.. sambal cili api tu mmg kena ada kalau mkn nasi.. jenuh lah jgk sy masa tu sbb xth thp pedas yg dia nak.. alih2 dia bt sendiri je sambal tu.. hahahahahha

Normal. Sy pregnant anak sulong alhamdulillah dah masuk 28 weeks tak ada muntah dan alahan langsung 😊

Normal la tu.. Sy dh 11 week bru trsa lain2 sush nk trma mknan dn mnuman trtntu..rsa mcm nk muntah je..

I already 9 months.. Syukur xde langsung alahan... Terima kasih tuhan atas nikmat ituu

4y ago

Boyy