Hai nak tnya mmng ada ke sesetengah org yg mengandung xda alahan , mcm sya ni apa2 makanan msuk jee

7 Balas

Allah swt permudahkan preggy journey awak. saya pun mcm tu, takde mabuk or sakit2 at all. Terlebih active lagi ada la. mmg awal dulu rasa mcm betul ke aku preggy ni, ke buncit je. But now sy dah 37weeks, alhamdulillah semua okay 😊 Goodluck!

1y ago

Iyaa sis alhamdulilah 🥰

Seronoknya macam tu🥹 saya baru 6 week tapi teruk sangat loya. makan pun sikit sangat. and saya puasa. Saya rasa sis normal sebab kawan saya dulu preggy pun macam tu. ada selera takda apa2 alahan

1y ago

Seronok jg siss tapi tula sya cepat sngat lapar 🤣

Alhamdulillah sis.. saya pula bile dapat tau pregnant auto morning sickness mula-mula tu malam je alahan datang. bile masuk minggu ke 6 ni tak kira masa alahan datang.

Alhamdulillah..setakat ni sy nak msuk 6w xde alahan lg..suami je kdg pagi2 dia mual2..suami first day puasa sahur teruk mual smpai sesuap dua je mkn 😂 muntah2 dia

Saya masa awal2 pun macam tu, bila dah masuk 6 weeks+ ni nasi memang dah tak lalu. Lauk2 semua tu. Buah, roti, maggi, kueyteow macam tu je boleh masuk🥲

Kalau masi awal biasa normal je.. saya pun mcm tu. Tp bila masuk 7w terus alahan. Makan xde selera, bau mknan xleh, mual je, nasi mmg tak mkan dah

Ade.. saye