Barang baby

Hai mommy, terlalu awal ke kalau saya start beli barang baby dari sekarang? Maksudnya beli sikit2 macam bulan ni saya beli barang mandi baby. Bulan depan baju baby. Bulan lagi satu barang pantang. Trlalu awal ke? Sebab takut pulak org ckp jgn trlalu cepat beli bahaya. Saya dah 17 week

2 Balas

Nope. Bagi saya okay je. Ikut keselesaan individu. Abaikan kata2 yang negatif ya awak. Saya pun beli awal. By 35 weeks dah siap semua. Melainkan orang tu nak sponsor awak dan baby 100%. 🤭

7mo ago

Ya awak. Kita je yang tahu tahap kewangan kita macam mana. Orang lain takkan pernah tahu dan takkan pernah faham. Lagi pun kalau beli waktu dah sarat nanti tak best. Penat 😩

bagi saya okay je beli apa, saya dulu pun beli awal. sbb tak nampak duit keluar sekali gus. lagipun nnt hujung2x bole topup mana yg tinggal, n prepare utk bawa ke hosp je.

7mo ago

itulah. nk beli skli smua tak mampu. takut nnt beli bnda lain pulak. mcm klau bli sikit2 ni beli bnda yang penting2