Ibu Mertua Ku ?

Hai mommy, sy nk share sikit dgn korang pasal mertua sy, sy ni ytim piatu so sblom kawen n mase mengandung mil n fil baik sgt. Then mil ofer diri dia utk jage sy mse pntg. So happy lah sy xmenolak lagsung sbb at least ad yang nk jage. But then, bila beranak je ank first sy serba serbi xtahu. Anak menangis malam dgn luka lambat baik semua, sakit xhbis. Suami bantu sy salinkan lampin bby tgh pagi. Tp fil n mil sy xsuka dia kata itu kerja bini.mil sy pon x masak kan lauk pantang y betul, dia masak udg sambal la. Cekodok, mee hun kicap. Dia kata makn jer tu khasiat Then, diorg cop suami sy takut bini. Mil sy penah tolong pgg anak mase bby tantrum then sy masetu bru nk berehat lepas dah xtahu ape bby nak kan. Mil sy kate asal tido? mcm ni xyah beranak pon xpe. Terus start dia xsuka sy sampai skg, ade je silap sy. Sedih sgt. Baru nk bahagia dah kecewa balik. Sy pon xtahu silap sy ape kne dgn diorg mcmni.

11 Balas

Pantang sendiri lagi baik. Mentua saya tua dah,memang tidak boleh diharapkan sudah. Ibu sendiri pun tidak sihat juga. Memang saya bergantung sepenuhnya dengan suami. Kalau mentua cakap macam2 pekakkan telinga saja.