Bedung anak

Hai mommy semua Lately ni my MiL salu bising yang i tak bedung anak, off bedung lepas pantang. bukan i tanak bedung tapi baby salu menangis bila di bedung. Now anak i dah dua bulan. My MiL still bising juga tak bedung anak. I nak tanya kalau mommy lain mcm mana iya?

17 Balas

sy bedung anak sekejap je..bila ank dh stat aktif... xbedung lg dh..sbb bby dh stat nk bljr isap jari..gerakkn tgn n kaki kadng2 bila ank dh msuk umo 2 bln lebih..dorg dh stat nk explore tuk belajar meniarap..jd xperlu pakai bedung..ms dlm hari msih ok tuk d bedung hngga bby umo sebulan lebih ..or ms tdo tgh mlm ke..jika bby jnis tdo terkejut terkejut...blh dbedung kan..pd waktu mlm semasa tdo

Ikut selesa baby sis.. mcm ank sy bedung 2 minggu je, lepastu x bedung dh sebab dia xsuka.. kalau sy bedung mesti dia meronta minta dilepaskan sampai merah2 muka.. kalau mil bising, cer explain dekat dia kenapa sis x bedung.. mcm mil sy pun kdg tegur2 jugak kenapa x berbarut apa semua, sy cakap je dh buat tp ank nagis xnak.. hihi so dia senyap ajela

ank sya yg no 4 ni lain skit dari abg kakak dia.dia bedung masa kat hpital je balik je rumah tak nak dibedung.bila bedung dia meneran marah merah2 muka kadang smp muntah siap keluar ikut idung lagi beberapa kali jugak lah mcm tu.lepas tu sya biarkan je dia tido tak berbedung.nasib baik lah dia dah biasa bising abg kakaknya tido pun ok je

4y ago

Sama dgn ank sy, kalau bedung dia akn teran sampai merah muka pastu nagis sekuat hati ahahahha

ikut anak sis. sheikh muzaphar mana ada bedung, barut anak dia. macam anak saya, kena bedung wlaupun dh 6 bulan sbb dia tak lena tido tp kalau ank awk ok, jgn paksa. selalu bedung pon tak elok sbb dia dh smpai umur nk explore. org tua2 mmg gitu, saya pon pernah kena marah dgn org tua sbb tak bedung anak saya

Bedung awal awal tu sbb x nak bagi baby terkejut. Terpulang pada mak mak kalau anak jenis x cepat terkejut xde masalah pon x bedung. Mcm saya anak 1st x bedung tapi anak sye yg kedua even dh 4 bulan still kene bedung sbb die tdo terkejut terkejut. Bila bedung kurang sikit terkejut tu.

sy dri dlm pantang kjp bedung kjp x..bila blik belah mil dorg tgur jgk sy buat pekak je.ank dah x nk x kn nk pkse.lg satu ank sy cpat bpeluh n naik ruam tu yg x bedung..

ikut keselesaan baby je,klau baby nak dibedung baru sy bedung,klau baby taknak,just balut dari dada ke bawah je..tapi tghari kdang tak bedung pun sbab cuaca panas..

Baby sy dr 2 mggu lps lahir mmg dh xnk bedung. Bedung je nangis nk bwk kluar tgn dia. Bedung dr dada ke kaki je. Sbb ank sy ni x suka pns. Mmg suka sejuk sgt

ikut cuaca juga sis.. mcm saya.. bila cuaca pns ank mmg tk nk di bedung pon.. tp klu malam sy bedung pon dia buka balik 😂

biasalaa org tua...mak sy pon sllu ingtkn..lgi2 klu de perayaan ke..tkut de y main mercun bby tkejut.. #TAPSupermoms