NAK OFF BEDUNG

Pls help me , baby sy nak masuk 4month dah tapi still nak bedung lagi if xbedung dia asyik tidur terkejut je . Dia dh tahap nak berguling sbb nk start meniarap . Sy takut utk bedung dia sbb bnyak keburukan yg boleh berlaku bila dia dh start nk mniarap ni . What should i do . I nak off bedung dia

4 Balas

cara saya nak anak tido lena tanpa bedung sis blh pelan tanggalkan 1,1 maksudnya klau sblm nie dia bedung penuh try kluarkan tanggan dia dulu bagi bebas buat 3,4 hari tngok mcm mane dia ok tak lepas tu bahagian kaki plk bebaskn last sekali baru perut sbb baby paling selesa klau perut dia rasa hangat mcm tu saya guna swaddle yg lekat tu je klau guna kain blh try longgarkan sikit demi sikit make sure anak tak tarik kain pegi muka dia nnti lemas anak...

Tidur terkejut is normal. Cuba bg dia kain utk dia peluk. I did to my baby, Alhamdulillah dia ok. Tp awl2 pantau dulu ya.

mommy boleh follow ig baby language. kat situ ada ajar waktu yang sesuai untuk off bedung.

kepitkan bantal tepi2 bayi supaya rasa dikepung