berpeluh

Hai mommy semua, sy dh masuk 3rd trimester skrg dh 33weeks.. ramai ke mommy yg berpeluh xberhenti, kadang rasa rimas sgt sbb berpeluh lenjun mcm mandi je rasanya even buat kerja rumah yg simple je tp berpeluh teruk.. mcm mana nk overcome this problem ye..?

40 Balas

Samalah kita berpeluh sampai bertitik2 peluh mcm org lps balik dari gym mandi rasanya banyak kali sbb tk tahan panas susah nak tidur kata nurse yg check kita kata normal tandanya mommy sihat hormon tu , allahamdullilah kalau tk de pape tapi panas berpeluh buat tk selesa hahaha

Normal sis, saye baru 2nd trimester pun selalu panas ja badan ni. Kipas angin, aircond semua tak berasa sejuk dah. If malam pun saye mandi, dah berpeluh melekit sampai nak tidur pun tak selesa, mandi baru boleh tidur.

Haha sy pun dulu mmg berpeluh habis tak blh kalau tak kena aircond last2 anak saya lahir cepat kepanasan mmg dia nangis kuat terus dan cepat berpeluh padahal kejap je tak hidup aircond atau kipas 😂

saya pun macamtu jugak mommy. lagi lagi bila waktu malam dalam bilik memang saya bukak kipas speed paling kuat . bila buat kerja sikit nanti berpeluh macam orang baru lepas menyawit 😂.

5y ago

Kan truk sgt..kene kerap mandi sbb suami complained bau hahahahh

Betul sgt sis.. panas dia mmg lain mcm.. berpeluh2 sana sini abes basah semua pelipat2 🤣 tp tu normal,sbb time pregnant saluran darah kita banyak bekerja..

Saya start 32 weeks memang ngadap kipas dinding tu bwk turun bukak no 3 hala ke kite hehe.. Amek kau sejuknye yg amat sedap btol kikiki.. Smpailah lahir hehe

sama 33 weeks.. aircond pasang kat umah 16 °c tdo x pkai slimut selamba jee.. hahaha.. normal katenye..org mengandung panas sbb aliran darah byk.. cane tah.. hehe

4y ago

Sama.. kalau husband kata sejuk.. bg sy biasa je.. kalau husband kata biasa, bg sy panas giler 🤣

Normal kot .. saya baru 2nd trimester.. da start badan berpeluh2.. Bangun tido pon berpeluh2... kerja kat office ada aircond pon rasa badan xselesa..panas

Normal tu. Lepas bersalin baru okay. Masa mengandung ni memang kalau pasang kipas & aircond pun masih berpeluh. Biasa la hormon mengandung kan

Skrg pulak dh start musim panas.. Tdo mesti nk on ekon.. Dijangka sehingga mac kan musim panas ni.. Nnt dlm pantang xtau la camana... 😂