panas

apa mommy buat bila badan tu dh terlalu berpeluh sgtt ? peluh dia rimas sgt sampai nangis2 saya hahah

18 Balas

masa I pregnant.. 1 hari 5 hingga 6 kali I mandi sebab badan peluh. bangun subuh I mandi, lepas sidai baju I mandi, lepas makan I mandi.. buat aktiviti ringan sikit pun berpeluh. tahan jela sis. I kadang before tidur even pukul 11 lebih pun I tetap mandi. benda ni normal sbb badan makin membesar.

Mmng biasa tuu . Sy punn first cm tuu jga. Pnasnyaa melekit-lekit kt bdan ssah nk bwa bncang. Kdang2 sy mndi tgh mlm untk segar kn bdan lh katakn. Kna mraaa sbb org mngdung tk boleh mndi sngt. Apa lgi tgh mlm. Wangi katanya. Biasalaa org tua yg dlu mkn garam. Fhm daa tuu mksdnya.

5y ago

Tk thu lh. Mma sy ckp. Bnda yg nma dia B kuasa dua (penanggal) tuu slalu brkeliaran dmna2 bila mlm. Sbb org mngdung nii bgi mreka wangi tau. . Cm tuu. Tht y lh mma sy slalu lrang atau tegur sy jgn mndi lewat2 mlm. Wlupn bilik air tuu dkt dlm bilik sndri.

Mmg pun sis.. Muka sy ni siap meleleh² peluhnya.. Smpi mls nk aply bedak@ mke up. Dalam bju lg la.. Toksah kata la. Meleleh peluh.. Stndby kipas tgn n towel ja utk lap peluh bila keluar rumah..

Mmg badan kita akan panas sebab bila kandungan makin membesar, darah kita juga makin bertambah..jadi dulu saya kerap mandi ngan minum air lebih.,tp elakkan mandi tengah malam ye sis..

5y ago

malam la i selalu mandi . sbb susah nk tdurrr 😭😭

saya setiap kali mesti nk mandi .. sebelom tdow pun mandi lagi .. pasang aircond + kipas siling sekali .. Tak tahan dye punye panas to .. kejap je dh berpeluh 😭😭

5y ago

ye same. basah bntal gn rmbut

Sme lh macam saya.. Baru awal kandungan.. Tp dye punya panas .. Tak boleh tahan... Kipas bukak smpai tggi pon still panas 🙂

Mandi bnyk kali..hahaha..even terjge tgh mlm pun,sy g bilas bdn bru rse segar nk smbung tido balik..

Awak kena relaks, jangan stress fikir peluh tu. Then, mandi kerap, lagi dekat nak bersalin lagi rasa panas.

5y ago

cana relaks 😭 i sampai kadang2 tak nak keluar dgn cuaca lagi yg panas . sbb kalau keluar dh berpeluh mesti merungut nk balik😭😭

Sama sy dlu sis. Kadang2 satu hari tu boleh mandi 3& 4 kali. Duduk depan kipas je sepanjang hari.

Sy mandi byk kli 4 5 kli sehari..lau panas tu boleh jd skit pala..asal ase rimas je mndi😅