Minta pandangan😢

Hai mommy semua . Saya pregnant dah 3 bulan , alahan teruk sgt sgt bulan ni . Sebelum ni xde alahan teruk pun . Tp masuk 3 bulan terus teruk . perut still nampak mcm biasa . Taknmpak baby bump .😢 sedih pula sbb tgok org lain 2 bulan dah nampak baby bump .😢😢 ubat yg doc bg suruh makan pun sy x boleh makan sbb , kalau makan akan keluar balik . Sy cuba makan ubat tu tp mmg akan keluar balik . Bila dah keluar balik tu , tahu jela pahit dia macam mana kat tekak ni . Dan skrg sy masih baring , bgun sekejap gi tandas sbb muntah muntah . Pusing kiri x selesa , pusing kanan pun x selesa . Mommy yg ade pengalaman mcm ni , share kat sy ye . Sbb sy first pregnancy ni 😢😢

1 Balas

Usahlah sakiti dirimu dgn bandingkan diri dgn orang lain. lain kandungan lain perubahan fizikal dan lain ujian kehamilannya. Alahan ni kita kena redha, sabar dan syukur dgn ujian kehamilan. Banyakkan rehat. Bagi suasana tempat rehat awak tu tenang, buka tingkap bagi udara segar masuk, hidu balm yg buat awak selesa, cari makanan yg elakkan awak mual muntah. Makan dgn kasih sayang, minta suami suapkan ke, kena berteman ke, tonton cerita yg buat awak happy. Biasalah hormon hamil ni buat semua serba tak kena. cubalah berdamai dgn hormon tu ye. 😁 enjoy your pregnancy journey. Aha! sematkan dlm fikiran, semua ujian kehamilan ni sementara, begitulah nak terima sesuatu yg baik (anak), adalah ujiannya. All the best!

2y ago

هذا من فضل ربي Sama2 bermanfaat