tak boleh makan ubat langsung

ade tak mommy2 macam saya ,pregnant langusng tak boleh makan ubat ape ape pun ,acid folid ke antibiotik doc bg or mcm mcm ubat bila makan keluar balik muntah balik smpai perut kosong ,so ape perlu sy buat alahan pun teruk smpai tak larat nk buat apa apa langsung ..loye spnjng hari.makan rase tecekik minum pun same tak sampai setengah jam keluar balik ,sy dah 8week 3days .

1 Balas

bagitahu doc klau mcm tuu.. vitamin yg doc bagi tu kene mkn sbb elok untuk janin n awk... baru2 sye ada dngar 24jam selepas baby dilahirkan meninggal sbb tak mkn folic asid.. jadi awk try tnye doc atau nurse yg jaga awk.. ape yg perlu awk buat...