Buku Pink KK & Klinik Swasta

Boleh ke saya nak buka buku pink di KK dan Klinik Swasta? Maknanya akan ada 2 buku pink ke mcm mana? Terima kasih..

12 Balas

Kalau awak ada banyak masa boleh je buka dua2. Ya akan ada dua buku tapi bergantung pada klinik swasta yang awak pergi tu. Ada klinik guna buku dia sendiri. Ada klinik yang guna buku KK tu jugak. Tengok la apa yang awak dapat nanti. Tak boleh nak agak.

bukak 2 2 sis... bukak jgk yg kk..lps tu sis blh bgtau dia sy nk rutin check up kat swasta..ni pgalaman sy..silap sy dlu bukak kat swasta n x prnah bukak buka kat kk..last2 ank sy meninggal dlm perut then sy xde rekod dgn kk..sy sarankan sis bukak je dua2..

Saya bersalin swasta buka di swasta terus sbb tak rajin nk follow kk punya schedule. And swasta saya ada pakar so dia check up details & takkan tolak ke gov if ada case. Standby duit je

Ye betul. Awak akan ada 2 buku pink. Saya pun bukak 2 buku. Beza dia kalau checkup KK ni free. Kalau swasta memang kena bayar every visit. And masa register buku pun kena bayar jugak. Tu je.

Sy buat buku kat kk at the same time sy follow up kat columbia sbb awal pregnancy sy ad bleeding. Tapi columbia cuma guna kad shj. Tapi result dr columbia semua sy bagi kat kk utk update

2mo ago

Saya pun columbia kalau just scan & consultation tak lebih 150. Sama juga time ambil injection kancing gigi 2x. Minum air gula 350 tp saya sekali je sebab dah sangkut. Price tahun 2023 di jb huhu

sy dua org ank buka buku pink kt swasta..sorang bersalin kt hspital swasta sorang lg kt gov..ok jee..tp kne penalti kt hspital gov sbb buku pink dari klinik swasta..

2mo ago

tp okay je..mula2 risau jgk kot kene bebel kn..hehehe

sy buka buku klinik swasta sbb swasta flexible.. sy pilih appointment ari ahad.. sbb husband pn nak join tgo scan baby.. 🤭🤭🤭

First time bukak di kk, then guna buku kk bg ke klinik swasta, dia akan attach dalam tu. Okay je

bley tp penat la sis.. nant kne amek darah 2x.. kencing 2x..

better 1 buku je senang nnt doc nk check n monitor incase apa2 terjadi.