Sembahyang

Hai mommy semua, nak tanya mommy semua larat ke solat berdiri sampai melahirkan? Share pengalaman pls

32 Balas

insyaAllah larat jak kalau xda komplikasi. sy solat maghrib dpt lagi berjalan ke musolla. isyak x larat jln, contraction makin kuat, solat isyak atas katil je. lepas isyak trus beranak😍

sy 7 nk msuk 8 bulan. try gigih smyg bdri. last2 bila nk bgun je rsa smpai mcm nk trjtuh. last2 smyàng duduk je. tp tk fully duduk lah. cuma dkt sujud je tk boleh. sbb perut besar🤣

Saya dah start solat atas kerusi start kandungan 31 weeks. Part sujud, duduk tahiyat, and nak bangun tu benda yang paling susah untuk saya. Tak cukup nafas dibuatnya. Lutut pun sakit.

Alhamdulilah sy smpai 8 Bulan boleh solat berdiri. Lepas Tu da start solat duduk. Masa 7 Bulan keatas zikir jgn putus Dan kerapkn lg baca Quran. In sya Allah, Allah permudahkan.

Sedih tak boleh solat macam biasa 🥲 , tak larat sebab waktu mengandung ni kena asma + nadi jantung laju , jadi pergerakan harian tak boleh aktif macam dulu.

hai alhamdulillah larat kecuali time nak bersalin .. menahan contraction je .. tpi time contraction blm kuat dpt je solat mcm biasa .. cuma makin kuat tu je x dpt ..

alhamdulillah.. sy 3rd trimester masih boleh smbhyg berdiri . harap² kuat sampai melahirkan .. in shaa Allah.. cuma agak mengah waktu rukuk ..

Sy start 7bulan dah solat duduk. Takmampu tanggung sakit kaki and pinggang 😂 Nak sujud pulak perut takmengizinkan 😅😅😅

alhmdulillah..stakat ni ok lg..anggp mcm exercise jgk sis utk bsalin..kita bdiri,rukuk,sujud..exercise jgk kan.hehe.

saya solat sujud dgn kerusi,sebab da x mampu utk sujud kelantai,sakit ya amat di pelvik dan kaki bengkak utk tahiyat x boleh😔