Sembahyang

Hai mommy semua, nak tanya mommy semua larat ke solat berdiri sampai melahirkan? Share pengalaman pls

32 Balas

sya larat lg. skrg tgh pregnant 35 minggu. cuma kadang rukuk je mcm ssh. sbb perut dh x selesa. tp still cuba solat mcm biase.

Saya dah 3rd trimester ni solat duduk. Dah takboleh solat berdiri. Cepat mengah lepastu sesak nafas

Sy time sujud je duduk x mampu nak sujud perut berat amat .. yg lain macam biasa lg sebab mampu lg

Nak rukuk tu susah.. rasa macam stuck darahnya.. kadang solat diri.. kadang duduk aja..

Larat tapi saya solat duduk.. janji kita buat awak.. Allah tahu kemampuan kita💜

selagi mampu solat lah mcm biasa. bnyk kelebihan pergerakan solat utk ibu hamil😊

alhamdulillah, dah 38minggu 6hari masih larat solat berdiri

Sy start 8 bulan dah solat guna kerusi. Xblh sujud

alhamdulillah masih larat solat sambil duduk..

Alhamdulillah tq semua share pengalaman 🥰