ibu mengandung solat

Nak tanya, mommy semua solat mcm mne? Cara duduk atau ade cara lain? Kalau nk solat berdiri sah2 ibu mengandung tk larat.. Jadi mcm mne mommy semua solat waktu pregnant ni!? 😊

18 Balas

Saya solat duduk atas kerusi. Berdiri hanya masa niat, iftitah, al fatihah dan rukuk. Sujud, duduk antara dua sujud & tahiyat duduk atas kerusi. Saya buat mana yg termampu sebab perut dah besar sangat. Tak boleh nak bangun kalau sujud. 😫

Solat duduk dear, tapi some moms boleh solat mcm biasa lagi It’s depends kt moms jugak Kalau tak larat jgn paksa diri takut lepas sujud dah melekat kat sejadah 😬😬

Solat berdiri lg. Tpi amek masa jgk nak ruku' and sujud tu. Smpai kena kngkangkan ckit kaki kalo nak sujud tu. Nak bgun pn amek masa. Slgi mmpu, kalo xdaya sgt blh je solat duduk.

Skrng dh 35w. Time perut tgh mengeras n rasa sakit bwh perut saya solat duduk. Bila rasa okay sy solat mcm biasa. Bila perut tgh xselesa susah sy nk bgn. Mcm nk terjatuh pun ada 😅

Sy harini 37w. Masih mampu solat berdiri. Cuma kaki kena kangkang sikit. Slow2 utk rukuk & sujud. Ikut kemampuan masing2. Kalau dah tak mampu boleh solat duduk di kerusi

Saya sampai 38 weeks solat mcm biasa.. 38 weeks 5 day subuh tu sujud lama.. Mintak dipermudahkan urusan bersalin. Alhamdulillah pukul 11 am dah bersalin normal 😁

4y ago

Baik2. Sy dah nak 39w baby seronok duduk dlm perut lagi 😅

Akk solat duduk kt kerusi.. sbb pnh solat berdiri , ms nk bngkit lepas sujud tu terpegang katil.. 🤣🤣 xleh bangkit.. hhehehee..

Sy masuk 35w solat dduk sbb dah x boleh nk sujud biasa lpastu nk bagun balik dah susah plus mcm x ckup nafas.

Kita solat berdiri.. Tap time nak bangun dr sujud tu.. Kita kena slow2.. Takut pitam.. Tp smua slow2..

Buat rujukan yg dah tak larat nak solat macam biasa 😊