Alahan

Hai mommy semua, nak tanya.. Masa trimester 1 ni kan, biasa berapa week baru ada alahan? Saya prgnent 6 week.. Tp rasa mcm tiada apa2 alahan, alhamdulillah tp risau pn ade sbb bila makan tu semua berselera.. ? Ok ke eh?

25 Balas

Sy morning sickness teruk sgt mse diawal pregnant, brpe week tu tk ingt almost 2months jugak. Sy ibu bekeje nak bgun pagi tak larat, nak buat air,msak smue lembik bdan. Sbb bdan tkbole terima makanan , asik dok mnum air sjee. Makan nasi ke ape² yg berat dan sdap brpe min lpas tuh loya muntah smpi longlai bdan. Kalau nk nk prgi keje trpakse msuk lambat sbb nk hbskan sisa² muntah dan mual. Struggle btul.. husb la sntiase disisi, buatkan air, sdiakan makanan. Die jadi risau bile tgglkan sy prgi keje. But now alhamdullilah skrg semua tu dh hilang, makan selera, baby sihat dan besar, sy pon kuat makan. Tp ikut kuantiti sy lah. Happy sgt .. semalam sy scan dpt tahu bby girl ptutla ske makan manis mnum manis² heheh... hi aunty semuaaa

5y ago

Take care tau sis, yeke kalau suka makan n minum manis baby girl? Hee saya manis pn suka masam pun suka.. 😅😅