Alahan

Hai mommy semua, nak tanya.. Masa trimester 1 ni kan, biasa berapa week baru ada alahan? Saya prgnent 6 week.. Tp rasa mcm tiada apa2 alahan, alhamdulillah tp risau pn ade sbb bila makan tu semua berselera.. ? Ok ke eh?

25 Balas

Saya alahan sampai 4 bulan. Bila makan muntah makan muntah. Sampaikan bau suami atau minyak wangi saya takboleh. Waktu tu saya cuma makan buah sahaja. Dan berat saya menurun. Nurse marah bilaa berat menurun. Ibu hamil kene naik badan sekurang kurang bape kg saya lupaa. Dalam masa 4 bulan, berat saya turun naik turun naik. Alhamdulilah sekarang dah okay❤️😋

5y ago

Takk. Sebab alahan terlampau teruk sangat, sampai takboleh nak bekerja .