Ujian kehamilan

Hai mommy, saya nk tanya upt ni negatif ke positif ye? Nampak mcm samar2... Lately ni perut cramp je, period pun delay bulan ni... Td rasa pening2 n mual2

Ujian kehamilan
20 Balas

hri tu sy guna test kit ni la, beli kt shopee kn? sy sja seronok2.. sbb delay period 3 hari.. kitaran haid sy mmg lambat seminggu.. test mlm naik 1 line ja.. sy jenis mls nk tunggu lama2.. pastu trus tidur.. esok bngun sblom buang test kit tu trgerak hati nk tengok.. tengok2 double line.. omak trkejut jgk la wktu tuu.. tp dlm hati kata mybe invalid sbb smlm negatif..lps tu suami sruh beli test kit Clear Blue untk pastikan skali lgi.. xpnyabar pnya psal lps beli test trus dlm pkul 2 ptg.. haa.. terang double line nya 🧸 Alhamdulillah..

4mo ago

Alhamdulilah tahniahh.. mmg test kid ni lmbt skit detect kn..

sy pakai test ni jgk. pastu buat la smpi 5 6 kali.😂😂😂 sbb mmg jenis beli bnyk nk bg puas hati dgn result tu. 1st buat memang gune urine pagi sbb paling baikkan. lepas nampak mcm double line mcm x sy test lagi 2 ke 3 jam pastu.. same jgk naik mcm samar². tgk dlam ni ade yg bgtau sbb awal² mmg samar. sudahnye beli CB jgk.

Ya sy pun beli ni kat shoppe 50 pcs.... Sy lewat piriod 3 hari test naik double line... Mcm x percaya... Smp 1 hari test 5 kali 😂😂😂... Last2 p x tahan sebb rasa mcm demam kan.. P klinik pas tu dokter suruh upt tgk2 naik double line alhamdulillah....

mcm sy haritu line samar2 pun still tanak percaya walaupun lambat dtg period,tapi memang betul period tu dtg.Lepastu bulan kedua lambat dtg period dlm 14 hari baru la buat upt alhamdulillah skrg dah pregnant 5 bulan

sy pakai ni jgk dl, mula2 samar2 x lama dia terang.. now dh 36 weeks.. doakan sy bersalin dgn mudah ya

Maaf sis, sy tgk negative . Yg mmpak blakng tu terlebih urine. Cuba test lain, lps bngun pgi tu.

sy guna yg ni cpt pulk naiknya..trus je naik double xmenyabo..padahal period bru lewat 4hr..

upt ni lambat naik line nya.. kna tggu tgok sblm 5mnit..mgkin positif..guna upt farmasi..

ats pengalaman sendiri.. kalau 2 line walau samar2 tu pregnant..mgkin terlalu awal..

mata sye negatif.. repeat lg lps 2-3 hri ye..