Gdm

Hai mommy saya, nak, tanya, sapa, pernah kena gdm lepas minum air gula bacaan terlalu tinggi. Saya 30week minum, air gula, bacaan 18..down sgt2. Sebelum ni minum Ok je .

9 Balas

Sy ni gdm, dr 12w dh sangkut.. Tp sy buat bsp mesti result hypo.. Sy pun pelikk, pdhl x hypo pun.. sy klo esoknyee nk bsp jam 11 12mlm kena mkn lg, siap mnum mns, tp result bsp esok pd jam8pgi mesti 4 lbh sikit mcm tu.. Sy ni ade gdm tp xpernah tggi , skrg 32w xpernah pun bsp sy naik pen merah..

4y ago

Sy pun sama, sangkut GDM bacaan 11 lepas ujian minum gula, buat bsp tp bacaan semua rendah... Mcm. Mana pun xtau..

Jangan risau sis, inshaAllah normal kpd preggy sbb function badan kita dah bahagi 2 org. Cuma skrang kurangkan pengambilan nasi, dan jangan sentuh langsung air manis. Kalau minum susu ambik yg fresh milk lowfat tanpa flavor.

sy msa pregnant usia sebulan dh kena mnum air gula , skli mnum ja dh lekat kncing manis sblm mnum 5.64 slps mnum air gula 7.66 smpai la skrng dh 35week 4day stil buat bsp n on ubt....

Tak pernah pulak sis. Tapi nurse kat kk tmpt sy checkup siap2 bgtau sblm nk buat test air gula, mggu tu kurangkn makan makanan manis. Buah pun sama. Sbb dlm buah tu sendiri ada gula

saya 15week kene gdm keputusan gula 8.6 skrg ok je.. normal tp tetap buat bsp 2mggu sekali 😂😂 jaga mkn ye sis mkn nasi tu buat suku2 insha allah bsp ok je.. byk kan mkn sayur

Sy pn 30weeks..esok kli ke2 kna mnum.bru gtau smlm esok kna mnum.mn smpat sy nk jga mkan.msa first ok.sbb smggu sblom mnum sy jga mkn.ni las2 mnit..hrap2 ok.rsau jgak sy😣😣

Saya pun sangkut.. Sekarang gdm on insulin.. Slpas minum bacaan gula 17.lps on insulin normal bacaan bsp. Sekarang ni 35 weeks 2 days

Saya bakal minum next week . Risau pula dibuatnye 😭

🤔🤔