Bacaan GDM

Assalamualaikum... mummy2 yang kena minum air gula boleh share x bacaan before n after minum air gula? kalau ada gdm dari bacaan before minum air gula dah sangkut kan? ada x yang before x sangkut tapi after baru sangkut?

14 Balas

Kalau bacaan normal jangan lebih 5.1 sebelum minum air gula.. dan selepas minum air gula jangan smpai 7. Saya 3× minum air gula.. dari trimester 1 smpai 3.. Syukur bacaan normal.. Kalau tak mahu sangkut GDM, 1 minggu sebelum mesti kontrol makan yg makanan tinggi gula dan karbo.. Trimester 1 4.6 /3.2 (bacaan rendah selepas minum air gula kena repeat) Trimester 2 4.99 /6.04 Trimester 3 4.5 /5.25

sblm mnm air gula bacaan cotted(bacaan xdpt sbb drh pekat),selepas mnm air gula haaaaaa amikkk kauuu 12.6 tgi melambung..trs on insulin...sampai dh bosan dua mgu skli kne bt bsp...😒😒😒

sblum mnum atas pagar je result, lepas mnum terus 12. doc pakar bgtau tu dah level warga emas dh tu 😂😂😂 lepas 6 minggu bersalin kena minum lg, result back to normal..

Saya gdm on diet.. Tp serius mmg x blh diet. Bila kandungan dah 7 bln kita akan sentiasa lapar n teringin nk mkn mcm2.. Setakat ni bacaan bsp masih bawah 5@6

nak tnya saya baru jer lpas mnum i gula...tp result xkuar lg...bfore minum 4.1...slpas xthu ag...klau sangkut berapa yea???

3y ago

selalunya tnggu sminggu paling lama .. tp klu dah mmg sangkut gdm hari ke 3mostly dorng dah call . pengalamn org skeliling saya yg kene gdm . saya pun ada mnum gula mnggu lepas dorng xde call means xdelah kot .harap mcm tu la 😫😌

sy before 4.9 lepas minum jadi 10.9 tkejut sis hahaha mmg mcanak naiknye..trus la kena ngadap nurse tiap 2mggu😬

sy sis.. before 4.7, after 10.3.. hahaa.. sy gdm on diet dari awal smpai skrg nak brsalin dah.. 😂

1st 4.8 - 7.5 2nd 4.68 - 5.72 x sngkut sbb suami slalu bgi minum air kelapa muda....

1y ago

Boleh.. cuma segelas la.. sya pun ada minum ni.. x sngkut GDM.

Lps mnm air gula bacaan 11,skeg on diet n terpaksa la bsp 2minggu sekali..

1st 4.09 - 5.99 2nd 4.42 - 6.56 legaa xsangkut sbb mak mmg ade diabetis