kena repeat minum air gula

hai mommies, nak tanya kenapa saya kena repeat minum gula waktu kandungan 28 minggu nnt ya, bacaan gula baru2 ni 7.3, kemungkinan saya ada gdm ke?,#firstbaby #bantusharing

2 Balas

Tak slp mmg kalini kena mnm air gula 2x especially kalau dlm fmly ada history kencing manis.. So mmg repeat 28mggu tu mnm blk.. Bkn sbb gdm ke hape tp utk kepastian shj sis

2y ago

ouh macamtu,, saya takut sangkut gdm ke, hehe terima kasih awak 🤭

Saya pun kena minum 2 kali, 1st masa awl² mengandung, 2nd masa 28minggu. Nurse ada bagitau tak berapa bacaan normal sebelum dan selepas minum air gula?

2y ago

Kalau tak kena buat bsp, normal la tu sis.. Biasa kalau sangkut gdm nurse akan call lepas keluar result. Alhamdulillah, saya minum air gula kali ke2 pun tak sangkut. Seminggu sebelum minum air gula tu sis kurangkan makanan dengan minuman manis, banyakkan minum air kosong.