Pregnant first time..

Hai mommy... Saya nak tanya.. biasanya kita scan baby memang setiap dua bulan ke? Sbb sy pregnant 14minggu.. buka buku pink waktu 10 minggu haritu.. dan hanya masa buka buku je klinik ada scan baby.. tadi utk checkup 14 minggu hanya ambik darah je.. tak ada scan apa pun.. memang normal scan baby 2 bulan sekali ke.. 😊 sbb hati terasa nak pergi klinik swasta pulak hanya sebab nak tengok baby okey atau tak dalam perot ney.. yelah 14 minggu kita x rasa lagi pergerakan ke apa ke.. jadi hati ney tertanya tanya keadaan baby dlm perot okey ke tak.... 😅 Apa punya perasaan ibu entah saya ney.. risau terlebih... 😥

17 Balas

sama la macam saya sis.. tapi saya 8 minggu pergi scan swasta sebab gi kk dia cakap tak pregnant.. 11 minggu saya bukak buku dia dah tak scan.. dia just tampal gambar yang swasta bagi je.. baru ni 16 minggu saya ada cek up ingat kan dia scan.. rupa nye tak scan.. kite punya la excited nak tengok baby.. suami pun sama balik2 tanya nak tengok gambar scan.. cakap takda scan terus ajak gi scan swasta.. ingat nak gi jugak scan swasta tapi nak gi waktu 20 minggu ke atas sebab naj tau jantina sekali.. sekarang dah 17 minggu lebih.. harap2 dia okey la.. sekarang pun dah rasa baby tendang.. tapi tak tahu la betul tak baby tendang sebb orang cakap 20 minggu ke atas baru boleh rasa.. tapi saya rasa macam baby tendang sebab sebelum ni tk pernah pun rasa macam ni kalau pegang perut