batuk2..

hai mommy.. nk tnya kalau batuk2 tak boleh mkn ubt kan..da nk seminggu batuk2.. bru dua hari batuk bkahak,bila mlm batuk akn myerang. bby no.2 24wks tq..

11 Balas

Hi sis..prospan is very mild medication yg pregnant women boleh ambil..tapi sis better jumpa doctor dulu utk prescription..prospan ni more to herbs..sebab tu dia mild..mcm sy hnya consume prospan shj..

sy pun perna kena batuk2 pastu jd kahak kuning , bnyk kn mnum air masak je sis , mcm sy mmg ta berani amek obat ape2 . lme2 hilang sndiri 😌

sy 3 mggu da 😂 tanya doc .doc kata minum air suam je .ubat mmg tak blh sbb takut bby tidur

ade je ubat batuk dr prescribe kat sy dlu mase pregnant. yg penting jumpe Dr dlu

Sye dpt ubt btuk dri doc..Slsma btuk skli dpt Dri doc...Tpi ubt yg xmngntuk xslp sy aritu

Madu dan lemon perah.mnum pagi2 dan sblm tdo.

5y ago

Sy doakan kalian cpt smbuh

Boleh makan. Cari brand prospan. Atau mkn Madu je.

5y ago

Dlu kehamilan ke 3.tp x d slmatkan .ada try ubat ni kata google berkensan.cuba try

Oo lupe u try madu + lemon sgt berkesan

kuat minum air suam sis