PENGALAMAN CUCI KEGUGURAN

Hai.nak share pengalaman cuci keguguran.26/7 tu rasa sengugut yg teruk keliling pingang sampai mengigil.Ramai yg cakap cuci tu sakit cuci xbius tapi sebenarnya tak sakit!sakit bila kita bius n masuk air berbotol2..masa tgh cuci doc akn cucuk ubat kecutkan rahim.waktu cuci xlama xsampai 20 mnit da setel..tapi terasa la perut kita bergerak2 doc cek sampai xd apa yg tgl dlm rahim.Abis cuci klur bilik bedah doc akn pantau sama ad muntah atau x..bila bius makin kurang pindah wad dlm masa 6 jam xbole bgun tiub kencing pkai ye. esok discharge mcm biasa..Di sebabkn org2 ckp cuci ni sakit cuci hidup2 tu semua mitos!jgn tkut andai xd rezeki ibu2 kne cuci..sekarang smua da bius ok.#bantusharing

PENGALAMAN CUCI KEGUGURAN
2 Balas

maaf ya, lain orang lain pengalaman ye saya pun ada pengalam DNC ni ya Allah sakit sangat waktu dibuatnya mentah2 , 2kali saya buat tanpa bius Dan minta dokter bius juga sebab saya tak tahan bila sakit kepit kaki jadi proses tergangu , sampai dokter nak cucuk epidural sentuh pun saya sakit dokter suspek SLIP DISC so dokter decide bius penuh ,sedar2 dah ada atas katil dalam wad darah penuh katil kena admit , 4hari baru boleh discharge lepas boleh bagun sendiri tanpa bantuan Dan pening dah hilang. so bagi saya sangat sengsara ya Dan bukan mitos apa yang saya alamin TU 😭😭 . maaf lain orang mungkin lain pengalaman alhamdulillah JIKA dipermudahkan dalam urusan sakit sebegini.. saya cuma share je. ☺️☺️

Syukur.. Mudahan Allah gantikan kehilangan dgn yg lebih baik drpd sisi-NYA

2mo ago

amiin terima kasih ats doanya