Muntah dan kencing kotor

Hai mommy nk tanya ada x mommy y ada pengalaman y sama MCM sy?dah masuk trimester 3 sepanjang puasa lepas solat subuh mesti muntah Abes semua y sahur n sejak pindah umah baru 2x chekup kne kencing kotor sblm ni umh lama elok je...ada x cara lain nk elak kencing kotor?n normal ke asek muntah lepas sahur sbb sblm ni xprnh ada alahan...

2 Balas

Lain orang lain caranya… Ada ibu alahan awal trimester Ada tengah ada hujung trimester Kencing kotor ni sebab kurang air putih… mungkin air manis banyak sangat… minum barli untuk cepat lega… n kena sentiasa banyakkan air putih….