Muntah dan kencing kotor

Hai mommy nk tanya ada x mommy y ada pengalaman y sama MCM sy?dah masuk trimester 3 sepanjang puasa lepas solat subuh mesti muntah Abes semua y sahur n sejak pindah umah baru 2x chekup kne kencing kotor sblm ni umh lama elok je...ada x cara lain nk elak kencing kotor?n normal ke asek muntah lepas sahur sbb sblm ni xprnh ada alahan...

2 Balas

sy ad gak muntah lps sahur. abis isi perut kluar. pastu mula laa cpt la lapar balik. mybe slh mkn ke ap kot awak cuba la cek balik ap yg mkn tu atau mmg jnis xleh mkn pagi2. bab kncing kotor tu. mmg akn kotor sbb puasa kan jd pekat, kurang air. so sy mlm nk p kk tu sy tadah siap2 air kncing yg jernih. esok tu p kk tuang ja dlm cawan sna haha. kalau kncing kt sna mmg kotor

Lain orang lain caranya… Ada ibu alahan awal trimester Ada tengah ada hujung trimester Kencing kotor ni sebab kurang air putih… mungkin air manis banyak sangat… minum barli untuk cepat lega… n kena sentiasa banyakkan air putih….