bayi 2 minggu

hai mommy, nak tanya.. bayi saya baru berusia 2 minggu memang kuat tidur ke? bangun hanya nak minum susu lepastu sambung tidur semula.. anak saya takda kuning. normal ke kuat menyusu lebih dari 2 oz setiap 2 atau 3 jam

5 Balas

Ok la tu sis dpt baby yg “easy baby”… Baby saya pula high need baby.. merengek je keje ade je xkena. 🤣 malam berjaga xmau tido pastu meragam xtentu pasal jenuh nak tenangkan. Dah la jenis xsuka kena bedung. 😵‍💫 baru 20 hari ni ..

5mo ago

More tu nak ngempeng je di riba. Nak nyot2 tetek mamy🤣 pastu dah terlebih susu dia muntahkan balik or jeluaka balik😵‍💫 susu dah terlebih minum dia tu.

bestnyaaa. sy da mcm org X betul ni tido sejam dua je. pening kepala sampai muntah2 anak merengek je. susu da bagi, pampers da tuka tetap nanges jeeee seharian ya. berhenti kalau tido je. Tu pun tido merengek jugak. sampai stressss

5mo ago

saya pernah sekali jadi macam ni, lepastu pasang white noise bunyi ala2 hujan turun kat YouTube baru lena. kalau tak dia merengek je malam tu.

Anak sy pulak tiap jam ‘terbangun’ pastu nangis.. 🫠.. tk pernah tdur direct berjam² .. kuat mnyusu tiap jm nk susu.. bby bru 15hari dh pndai marah klo lmbt bg susu.. comel je😆

better kejut jugak. kena bgi susu at least 3 jam. utk tumbesaran dia. cuma klau mlm, biar dia bangun sndri. jgn lebih 2oz. sbb baru 2 minggu. takut overfeeding.

5mo ago

okay baik sis

normal. 0-3bulan perlu 14-17jam utk tidur saja.