Baby kuat tidur

Normal tak baby 3 bulan asyik nak tidur je. Sy memang kejut 2 jam sekali untuk bagi susu tp dia minum separuh je lepastu mengamuk nak tidur macam kena pukul. Dia memang mengamuk nak tidur sebab mata dah layu2 dah. Dulu tiap 2 jam dia akan terbangun sendiri so sy pun angkat bg susu. Sekarang dah tak bangun sendiri (kena dikejut) dan kalau bangun pun minum sikit je lepastu nak tidur semula. Anak sy dah 3 tapi ini pengalaman pertama sy dapat baby asyik nak tidur macamni. Mommy share pengalaman dan pendapat pls.. Patut ke sy layankan dia tidur n minum sikit je? Dia minum susu badan yg dipam dan setiap hari memang berak cuma sekarang berak tak kerap seperti dulu sbb tak berapa nak minum susu

4 Balas

olo sian dia kne kacau tido.. bg saya la apa sye fhm tak perlu pun kejut baby utk dia menyusu sbb klo dia lapar dia akan bgun sendiri .. melainkan kalau dia ada jaundice ke nk kne bg tiap 2-3 jam tak miss.. baby sye 1 bulan lebih klo malam direct tido dlm 2-6 pagi , dah bgun bru sye bg susu dan dia akn minum ikut keperluan dia .. berat dia naik dan dah berat sgt dahh 😂 .. berdasarkan kajian sya ank tido pun adalah cara mereka nk membesar jugak dan bgus utk tumbersaran ..

6mo ago

Ohh takpe ye tak kejut. Sebab sy ada baca baby newborn-3 bulan mmg kena kejut untuk bg susu sbb dia tak reti bagitau lapar lg. Ada org share pengalaman dia biar baby tidur lama sampai baby dia dehydrated sebab kurang minum susu sbb baby dia mmg tak menangis nak susu asyik tidur je. Tu sy risau tu.. apa pun tq sis share pendapat ❤️

Anak sy 3 tiga mmg suka tdur . Tp dia mnum susu mmg lma dlm 30 mnit juga . Tdur 3-4 jam . Time mndi pun kdg dia boleh tdur . Berat bdn naik je . Tp lpas 4 bln mcm tu dia start rajin “kerja” tdur siang shj 4 jam . Tp mlm akn tdur smpai pgi xde msalh

6mo ago

Samaa anak sy pun tido masa mandi 😂 anak sy minum susu pam 2.5 oz setiap 2 jam. Kalau skip 2 jam tu sy risau tak reti bajet pulak nak bg kuantiti susu tu berapa banyak. Sy takut overfed je nanti sampai muntah2. Apa pun tq ye share pengalaman ❤️

Okla tu wak.. mmg 1-3bulan baby bnyk tido..xpyh kejut..nanti dia lapar dia nangis jgk..mesti dia akan nyusu lama.. n sambung tido balik..lain plk dgn anak sy..bgn xnk tido..pastu semua xkena.. baring xnk, susu xnk, peluk xnk.. 😩

6mo ago

ni mcm anak saya. kalau tak tidur tu woo boleh tahan dia ttba je dia mcm ni😅 kdgkdg kita risau dia dh bgn lama2 kan nak bg susu dia punya tangisan tu sampai pahang kot. pastu pujuk2 tidur cmtu jelaa dia tp bila dia teseda terus cr susu gantung dia ni😅 kdgkdg ghisaulaa jugak tp kdgkdg tepikir balik maybe dia kenyang sangat

check up berat naik okay tak?, kalau berat naik takpa la.

6mo ago

Estimate berat dia naik sebulan sekilo macamtu.. ok la ye. Tq sis share pendapat ❤️