Menyusu sekejap bayi 2 bulan

mommy nak bertanya, baby girl 2 bulan menyusu df tak lama.. 5 minit lepas, tidur.. sejam bangun menyusu, 5 minit lepas, sendawa dan tidur.. adakala 2 jam baru bangun.. berak sehari 2-3 kali normal berbiji & warna kuning mustard, kencing normal.. sekali sehari atau 2 kali susu fm 2oz ikut mood kalau meragam nak tidur..

3 Balas

normal, ada baca perut baby sebenarnya sampai ke kebesar pun tak naikkan oz pun takpa, sbb dia 2 oz pun da cukup. janji buang air besar, ada kentut tu kira da okay la yg nak dirisaukan tak berak, poop cairr macam air l, tak kentut or sembelit

4mo ago

oo baik faham 😊 terima kasih 👍🏻🙏🏻

Sebijik mcm baby boy sy sis.. menyusu sikit2 kdg sampai bengkak paksa minum xnak.. tido kejap2 je.. malam kdg tido lama.. kdg meragam nak susu bila bg minum sikit je.. 2bulan 4hari 🥹

4mo ago

betul sampai bengkak 😅 paksa pun memang xmo

Yang penting berat naik cantik & bmi pun cantik. Sometimes ada je baby yg berak kencing kentut okay tp berat tak naik cantik

4mo ago

faham. alhamdulillah, berat naik cantik.. terima kasih 👍🏻