Mengandung selepas keguguran tanpa period pertama

Hai Mommy , just nak tanya . 5/1/2020 hari tuu saya keguguran . Berpantang macam biasa 2 minggu . Selepas habis pantang 2 minggu saya ada bersama dengan suami . Baru baru ni saya ada check UPT & hasilnya positif . Adakah saya diberi peluang mengandung balik ? Sebab saya sendiri takut untuk ke klinik sebab tak tahu usia kandungan dah berapa minggu .

Mengandung selepas keguguran tanpa period pertama
37 Balas

Alhamdulillah tahniah sis. Jangan takut dengar leteran manusia. Takut la bila anak kita tu kenapa2. 😊 Semoga urusan awak dipermudahkan Allah. Aaamiinn.

Sama lah kita. Gugur bulan 5. Bulan 6 pregnnt semula. But pregnnt dh masuk 5 bulan usia kandungan baru tahu kita preggnt. Rezeki. Alhamdulillah. Baby sihat

4y ago

masa tu sis dah period ke ?

Mcm sepupu sy....gugur sebulan da lekat yg baru...doc xbg mngandung sbb baru gugur..tp die nk jgak bby tu.. Now ank tu pun da besar. 11tahun

Pegi je klinik dear . Sebab I pun macam u jugak Nanti due date doct akan ikut scan sebab kita takde period terakhir. Alhamdulillah rezeki

Sama kes mcm sy...lps gugur akhir bln 11 thun lps,xde dtg period,pantang 2 minggu...skg pregnant balik..alhamdulillah skg dah 13w

Biasa lpas gugur, ambik masa jugak utk upt jadi -ve semula disebabkan hormon tu msih ada lg ..tp dlm kes awk ni Allahu a'lam..

Same mcm sy... sy ggur 3/8/19....dpt tau pregy smule 31/8/19... alhamdulillah skrg dah 5 bulan lebih ☺️☺️☺️

4y ago

Aah.. sy pntng 2 mnggu je .... lps tu lekat smule☺️

Cam saya jugak la.. Hehe xpe la sis.. Ok je.. Asl sis ready.. Saya pon camtu jugak.. Alhamdulillah skrg da 6bulan daa

4y ago

Pantang 2mggu..pastu bulan depan da ready nk bersama laki.. Then tggu jgk period dtg.. Xdtg2.. Check double..

Tapi bila tau pregnnt sekali lagi after gugur tu, terus g kpj amik ubat kuatkan rahim. Alhamdulillah nak bersalin dh ni ha

4y ago

alhamdulillah sis , tapi tadi sye ade mintak ubat untuk kuatkan rahim , tp dokter tak kasi sebab dia kata rahim saya dah kuat . so sye pun mcm redha je la lps dia dah cakap mcm tu , dia cakap folid acid jgn miss tu saje 🤗

Doakan sy dikurniakan rezeki lps ni. Sy pun bru keguguran. Ni hari buat d&c. Semoga urusan sy dipermudahkan. Aamin