Keguguran dan bersama

Saya baru lepas keguguran kandungan 9 week. Hari ni dah 23 hari selepas keguguran. Darah nifas dah berhenti +- 2 minggu. Persoalannya. Kebiasaannya berapa lama period pertama akan datang selepas keguguran? Boleh ke bersama dengan suami meskipjn belum datang lagi period?

1 Balas

Selepas sebulan period akan datang balik. Ada yg lebih awal, ada yg lambat. Bergantung pada hormon masing2. Untuk bersama tu xde halangan pun. Habis je nifas dah boleh bersama. Ikut selesa masing2.

4y ago

Kalau macam tu kena ikut la. Bagi rahim rehat. Boleh bersama tapi pandai2 la. Elakkan pregnant. Tapi kalau memang dah rezeki xboleh buat apa la. 😅