Mengandung selepas keguguran tanpa period pertama

Hai Mommy , just nak tanya . 5/1/2020 hari tuu saya keguguran . Berpantang macam biasa 2 minggu . Selepas habis pantang 2 minggu saya ada bersama dengan suami . Baru baru ni saya ada check UPT & hasilnya positif . Adakah saya diberi peluang mengandung balik ? Sebab saya sendiri takut untuk ke klinik sebab tak tahu usia kandungan dah berapa minggu .

Mengandung selepas keguguran tanpa period pertama
37 Balas

Tarikh kita miscarriage sama la sis.. Saya miscarriage 5/1/2020 haritu actually I really don't know i was pregnant that time btw i just tau i tak datang period about two months and I'm trying check with upt and it was negative results but when i mengalami tumpah darah i direct hosp doc cakap dan misccariage.. And now I just like pregnant again coz havin simptom . Pray for me .. Tc yea

Percaya pada rezeki allah, sbb sye tgh lalui apa yg aw lalui sekarang nie first gugur pergi cek di hospital doktor ckap dah kosong tiasa sisa janinnlagi, tak perlu cuci apa2, selang 2 minggu sye cek pregnancy test alhandulilah lekat lagi, 4.10 nie due saya, in sha allah semoga dipermudahkan segala urusan sis, but firstly dpat kan kepastian dulu buat scan di mana2 klinik,

Owh sma dgn sy.... alhmdulillah skrg dh 4 bulan... thun lps bln 10 buat dnc... lps 2 tgk bln 11 xde period.. awl bln 12 buat urine test +ve... trs rujuk kk tnye... nurse kata bole... tros set appointmnt tok buat buku pink... cuma ny nk set due tu hnye based pd scan la... xde ukur pd last period... insyallah ade rezeki tu... y pnting kne positif... doa byk2... 😊

Macam saya la Sis.. Masa mengandung bulan 7 tahun lepas saya keguguran 10 week.. Lepastu saya berpantang macam biasa selama sebulan.... Saya pun tak datang period lepas gugur tu, saya juga ada bersama dengan suami.. Saya sedar saya mengandung pun masa tu kaki suami saya kena kudis dan saya rasa tehoyong hayang.. Tapi saya terima rezeki Allah nak bagi.. Alhamdulillah

4y ago

Ohhh..ok sis..sy 8 minggu 5 hari.. Harap baby sihat..baby pertama setelah 3 tahun menanti

Saya pun mcm tu. Takde masalah. Alhamdulillah baby dah selamat deliver 7/1 haritu. Pergi je buat checkup sebelum 3bulan. Sy berpengalaman waktu kandungan pertama, 5mgu takde kantung dia kata kandungan luar rahim dah sekian hal. Kandungan 2 sy gugur. Kandungan 3 sy pergi kk shj utk sahkan.

4y ago

Gov je. Tapi terpulang pada sis kot nak pergi swasta. Boleh doc scan terus.

Sama dengan saya. Gugur juga bulan lepas 16/1 and tak period smpi arini. Cek upt positive, saya pun takut nk cek😂 sbb ade org ckp takut hcg lama still ade tp tula saya dh test mase hbs pantang upt dh negatif masetu kira dh clear la. Cek 20hb aritu😍

4y ago

Yeke. Tkpa ade rezeki awk pulak lpsni. Jaga diri awk❤️

Boleh je pergi klinik swasta dlu scan sis 😊 Sya pun macam sis gugur 30/4/2019 tak sempat period yang pertama dah disahkan mengandung 10/5/2019 alhamdulillah Sya dah selamat melahirkan 😊😊 Kene sentiasa positif

2y ago

boleh tanya x..sis bersam suami semiggu selepas abes drah ke?

Biase org lepas keguguran lagi senang nak mgndung balik.. Atas rezeki masing2... Mcm saye pon lepas gugur sekali teros melekat mgndong smpai anak ke 4 dah skrg...

4y ago

😍😍😍😍

Mengandung Dlam 5 mnggu tu sis . mcm saya keguguran bulan 6 . Bulan 7 Akhir Lekat Balik Tapi Gugur Lagi . Bulan 9 Mngndung Lagi Terus Lekat Skng dh 24 mnggu

Sis pergi je klinik n mintak dr scan.. nt dekat scan tu ade tulis berapa usia kandungan.. mcm sy haritu terus letak ke 2, gugur, ke3 pown gugur tanpa period.. huhuhu