Belum sebut perkataan

Hai mommy.. anak sy 1 tahun 6 bulan tapi masih belum ada perkataan yg kita faham.. cuma pandai sebut bah (abah).. kdg2 dia seoalah2 bercakap bagitau sesuaitu.. tpi cuma bunyi cecece

1 Balas

perkembangan setiap baby tak sama. ada yg pandai ckp dulu baru jalan, ada yg sebaliknya. kalau nak anak petah & rajin bercakap, mommy pun kena rajin berbual dgn dia. berinteraksi, beli buku/toys & ajar dia. tp mmg kena rajin lah. paling penting no screen time sbb akan buat dia jadi pasif