Baby umur 9bulan dah pandai buat apa?

Hello momies, anak saya dah 9bulan tapi dia hanya pandai sebut "papa." saja. It is normal? Memapah, merangkak semua tu dia pandai. Cumanya bercakap cuma 1 perkataan tu saja dia sebut. Itu pun dia jarang2 nak sebut. Normal ke?

2 Balas

normal sis. kira ok tu da pandai memapah merangkak. itu perkembangan fizikal. kalau risau perkembangan komunikasi, boleh selalu interaksi dengan baby, berbual-bual, bacakan buku, pergi keluar sambil bercerita persekitaran tu

normal