Perkembangan baby 1 tahun 4 bulan

Boleh sya tahu umur brp slalu baby petah utk bercakap... Anak sya bru 1 tahun 4 bulan..tpi masih belum sebut perkataan dgn jelas.. cuma sebut mama,papa,nen .. perkataan lain dia blm pandai lgi..dan lagi satu baby pandai berdiri,bermain,memanjat.. tpi masih xnak jalan..

2 Balas

Hi, mom👋 Awak boleh rujuk milestone checklist dalam TAP ni. Saya pun refer situ juga. Untuk baby yang berusia 1y4m sepatutnya sudah tahu 3 patah perkataan. Jadi berdasarkan apa yang awak beritahu, yeah your baby is on track😊 Cuba awak semak kat milestone tu. Sangat berguna dan membantu👍 Siap ada cadangan aktiviti lagi.

5mo ago

Part berjalan tu masih lagi dalam dasa normal. Keep support dia untuk berjalan.

ada bawa ank grounding?