Pantang hari ke 31

Rasa nak nangis rasa bila pam dapat banyak nie je🥺pam dah lama tapi yang keluar nya sikit🥺makin hari makin kurang susu badan..kesian dekat anak tak dapat menyusu susu badan banyak... #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #firstbaby

Pantang hari ke 31
5 Balas

Beli pam kat mana? Pergi kedai tu balik, pastikan corong pam yg betul atau cek jika ada alatan yg tak ok. Antara pam dan marmet, marmet paling bagus. Boleh dapatkan bimbingan drpd kaunselor penyusuan bertauliah berdekatan puan.

9mo ago

Marmet tu cara yg betul perah susu. Saya faham puan tak tahu. Saya pun awal2 menyusukan anak pun tak tahu. Rupanya bila dah susukan anak, banyak lagi perkara penyusuan yg saya tak tahu. Ilmu penyusuan tu luas. Awak boleh ikuti IG Noor Fazila Abd Rahman & FB / Tiktok Owh Diyana. Saya suka cara penyampaian mereka dlm hal penyusuan susu ibu. All the best puan. Lagi satu, untuk pastikan susu mencukupi : banyak kan skin to skin bonding dgn anak penuh kasih sayang ya. Minum air kosong secukupnya. Jangan biarkan perut kosong, amalkan pemakanan sihat dan baik dan cukup nutrisi. Elakkan stress. Kerapkan penyusuan susu ibu secara direct feeding atau pam, paling minima; setiap 3 jam. Doa.

sy mommy baby prem 28w2d, Alhamdulillah susu dah meriah, puan jgn stress tau, bykkan minum air suam 3l, minum Horlick, mkn roti jagung, makan protien lebih, dan urut membulat kat kilang susu, keliling areola waktu free, mandi

9mo ago

okey baik sis . terima kasih share tips 😊

cube mkn bnyk protein..ikan bt bulat2 letak dlm tumis sawi..mkn biskut Jacobs bulat

9mo ago

okey baik sis..nnti saya cuba mkn yg sis share

roti jagung tu yg roti krim jagung tu ke?

9mo ago

betul, Gardenia jagung, boleh buat sarapan plus air kotak yg longan n kurma merah tu, tp sy ambil sehari sekali je, sbb manis

Cuba minum milk booster

9mo ago

milk booster yg buah campur macam air laicy kang tu ke sis .klau yg tu sya prnah cuba tapi tak menjadi